Tuesday, 13 March 2012

saya dalam dilema :(


 

ok semua...hari ni baiti cme nak kongsi pasal masalah n perasaan baiti.....kenape entry kat atas 2 tajuk die macam tu ??haa..sebabnya...baiti tengah pening sangat2...pening pasal ape ??pasal course yang baiti nak ambil bila lepas spm nanti....baiti tak tau kerjaya yang baiti minat ,so .macam mana nak tau couirse ape yang akan baiti ambil.....tadi pun sebelum bukak blog ni..baiti saje cari sikit maklumat pasal kerjaya yang berkaitan dengan bidang sains...antaranye yang baiti sempat check ialah ...kerjaya dalam bidang ahli kimia ,ahli farmasi .sains marin n pensyarah....baiti sebenarnya dah fikir..nak jadi pensyarah ,tapi pada masa yang sama ,baiti makin minat pulak dalam bidang keusahawanan...nak jadi usahawan yang berjaya lah katekan,... hohohoho...*berangan ja lbeh... tapi ayah baiti suruh baiti jadi doktor,..haih...macam mana nih ???baiti xminat sangat lah course medic ni...lagipun belaja die lama sangat .. xmo lah ...hrm ....senang2 kang baiti jadi chef jela ,.. ikut abg baiti yang 2nd tu ..best jugak baiti  tgok die ambil course masakan ni . . hrm . . xtau lah ..sape ada problem yang sama mcam baiti ???ape yang korang nak buat eh ???? 




****end****

4 comments:

  1. Kalau saya dalam keadaan macam ni, benda first saya buat, solat istikharah. Minta petunjuk dari-Nya. Lepas tu baru buat survey/kajian. Apa pun, all the best! ;)

    ReplyDelete
  2. Nice entry..

    Hope sudi balas kunjungan :D

    http://blogbudaksengal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Em...pikir la btul2, buat keputusan y terbek...

    ReplyDelete
  4. cari yg terbaek ! haha .

    but firstly , do the best in spm la . then , cari course yg paling sesuai dgn pencapaian ! ;)

    anyway , jemput ke blog ni ,http://athirahkimeunkyung.blogspot.com/ ni ek ;) haha

    ReplyDelete